Шеф-редактора литовського відділення російського агентства Sputnik видворили з Литви

Шеф-редактора литовського відділення російського державного інформаційного агентства Sputnik Марата Касема видворили з Литви.

Його зупинили в аеропорту Вільнюса, куди він прилетів із Москви 28 травня, і пізніше депортували до Латвії, повідомляє Sputnik на своєму сайті.

Касему, який має латвійське громадянство, заборонили в’їзд у Литву на п’ять років. Влада Литви вважає його «загрозою для національної безпеки». Це випливає з документа, виданого прикордонною службою країни.

У відеозаяві з Риги після інциденту Касем заявив, що його затримали майже на шість годин в аеропорту Вільнюса і допитали, зокрема, щодо його можливих зв’язків із російськими спецслужбами.

Литовська прикордонна служба ситуацію наразі не коментувала.

У Литви напружені відносини з Росією. В останні місяці ця Балтійська країна арештувала кількох осіб і висунула їм обвинувачення в шпигунстві на користь Москви.

Читайте також: Президент Франції: RT і Sputnik – це органи впливу і пропаганди

Західні політики і розвідки все частіше висловлюють занепокоєння з приводу російських державних ЗМІ, зокрема Sputnik і RT, раніше відоме як Russia today, називаючи їх пропагандистськими інструментами Кремля.

Міністерство юстиції США змусило RT America зареєструватися як іноземного агента в 2017 році після того, як американські спецслужби заявили, що інформаційне агентство сприяло кампанії Кремля щодо втручання в президентські вибори 2016 року.

leave a comment: