Чотирьох осіб затримали в Росії у справі про забруднення нафти в трубопроводі «Дружба»

Чотири людини затримані у справі про забруднення нафти в трубопроводі «Дружба», заявив міністр енергетики Росії Олександр Новак.

За його словами, слідство виявило компанії, які здають забруднену нафту в трубопровід.

Читайте також: Для повного відновлення нафтопроводу «Дружба» потрібні місяці – «Білнафтохім»

Білорусь 25 квітня тимчасово припинила експорт бензину і дизельного палива в Україну, Польщу і країни Балтії через неякісну російську нафту. «Білнафтохім» пообіцяв вимагати компенсацію від російської сторони. Попередньо білоруська сторона оцінює збитки в 100 мільйонів доларів. Згодом транзит зупинили також Польща і Україна.

21 квітня російська компанія «Транснефть» визнала наявність джерела забруднення сировини на ділянці нафтопроводу «Дружба» Самара-Унеча. У компанії пообіцяли найближчим часом виправити ситуацію.

Раніше президент Росії Володимир Путін заявив, що забруднення нафти завдало «серйозних іміджевих втрат» Росії. У забрудненні назвали винною приватну компанію в Самарській області, справу передали до Федеральної служби безпеки.

«Укртранснафта» 25 квітня о 21:43 призупинила транзит нафти магістральним нафтопроводом «Мозир – Броди» через неналежну якість нафти, а 6 травня повідомила про надходження якісної нафти в нафтопровід «Дружба» для транспортування до країн Європейського союзу.

Білоруська державна нафтотранспортна компанія «Білнафтохім» 2 травня заявила, що постачання нафти нафтопроводом «Дружба» з Росії відновлене після тижневої зупинки, спричиненої забрудненням російської нафти.

leave a comment: