У Софійському соборі Києва відбувається інтронізація глави ПЦУ – трансляція

3 лютого на літургії в Соборі Святої Софії Київської відбувається інтронізація глави Православної церкви України Епіфанія. Цього ж дня очільникові ПЦУ виповнюється 40 років.

Раніше в ефірі Радіо Свобода митрополит Епіфаній повідомив, що під час першого засідання Синоду Православної церкви України, яке відбудеться одразу після інтронізації її глави, будуть розглядатися юридичні питання, зокрема, узгодження і затвердження керівних органів.

15 грудня 2018 року в Києві, у соборі Святої Софії відбувся об’єднавчий собор, на якому ієрархи, священики і миряни з трьох фактично наявних на той час в Україні православних церковних організацій створили єдину канонічну православну церковну організацію в Україні, помісну Православну церкву України (ПЦУ). Її предстоятелем обрали митрополита Епіфанія з колишньої УПЦ КП.

Читайте також: Епіфаній про Путіна, Порошенка, вибори, прокльони і хустки

6 січня у Стамбулі, у резиденції Вселенського патріархату на Фанарі, Вселенський патріарх Варфоломій урочисто вручив главі новоствореної помісної Православної церкви України митрополитові Епіфанію томос про визнання канонічної автокефалії ПЦУ. 7 січня томос урочисто представили в Києві на Різдвяній літургії в соборі Святої Софії.

leave a comment: