У Москві відмовилися узгодити акцію протесту Навального проти пенсійної реформи

Влада Москви не погодила заявку прихильників російського опозиційного політика Олексія Навального на проведення в центрі російської столиці ходи-мітингу проти пенсійної реформи в Єдиний день голосування 9 вересня. Про це повідомив «Інтерфаксу» керівник московського департаменту регіональної безпеки Володимир Черніков у неділю, 26 травня.

Раніше в прес-службі департаменту агентству пояснили, що прихильники Навального подали заявку про проведення мітингу проти зміни пенсійного законодавства 9 вересня на Тверській вулиці, при цьому заявлена чисельність учасників – до 30 тисяч осіб.

25 серпня стало відомо, що поліція затримала опозиціонера і голову Фонду боротьби з корупцією Олексія Навального біля під’їзду його будинку, причину затримання не назвали.

Навальний підтвердив у неділю, що залишається у відділку у зв’язку зі справою про січневі акції протесту. У понеділок відбудеться суд.

Соратники опозиціонера пов’язують його затримання з планами його прихильників провести 9 вересня акції протесту проти підвищення пенсійного віку. У керівництві Москви заявляли, що вивчать заявку на проведення масової акції.

leave a comment: