Суд заарештував другого підозрюваного в нападі на Гандзюк

Суд у Херсоні заарештував на два місяці без права внесення застави Віктора Горбунова – другого підозрюваного в нападі на херсонську громадську діячку, виконувачку обов’язків керуючого справами Херсонської міськради Катерину Гандзюк.

Його підозрюють у купівлі сірчаної кислоти для нападу на жінку. Чоловіка взяли під варту до 16 жовтня.

Засідання суду відбувалося в закритому режимі.

20 серпня голова Національної поліції України Сергій Князєв заявив, що в справі про напад на херсонську чиновницю затримали п’ятьох осіб.

Гандзюк облили концентрованою сірчаною кислотою 31 липня. За даними медиків, у неї опіки 40% шкіри і сильне пошкодження очей. Її літаком доставили на лікування до Києва і надали охорону.

6 серпня суд взяв під варту на 60 діб підозрюваного у замаху Миколу Новікова. Наступного дня поліція повідомила, що розшукує людину, яка може бути причетною до нападу на Гандзюк.

Сама Катерина Катерина Гандзюк в інтерв’ю «Українській правді» висловила думку, що Новіков – «на 99% випадкова людина».

Правову кваліфікацію справи правоохоронці змінювали кілька разів: від «хуліганства» через «умисні тяжкі тілесні ушкодження» до «замаху на вбивство». 3 серпня генеральний прокурор Юрій Луценко після спілкування з Гандзюк заявив, що розслідування справи передадуть Службі безпеки України.

leave a comment: