Рибка заявляє, що передала Дерипасці записи про втручання Росії у вибори в США

Анастасія Вашукевич, відома як Настя Рибка, заявила, що передала російському олігарху Олегу Дерипасці всі наявні в неї аудіо- та відеозаписи його розмов, пов’язаних із російським втручанням у вибори в Сполучених Штатах.

Вашукевич говорила з журналістами перед засіданням суду в тайському місті Паттайя в понеділок 20 серпня. Її, а також Олексадра Кирилова, відомого як Алекс Леслі, разом з іще кількома людьми звинувчують в організації проституції в Тайланді.

Читайте також: «Суд у Таїланді виправдав Настю Рибку у справі про незаконну роботу – ЗМІ»

Вона заявила, що передала усі записи Дерипасці, який натомість, за її словами, «обіцяв дещо для неї зробити». Вона не відповіла на питання, що буде, якщо Дерипаска не виконає обіцянку, та не сказала, чи залишила в себе копії записів.

Сам Дерипаска поки не коментував заяву Рибки.

Незалежних доказів того, що в Рибки були записи розмов Дерипаски про втручання у вибори, немає. Сам Дерипаска це заперечує. Нещодавно він виграв суд проти Рибки та Алекса Леслі в Росії за звинуваченням у порушенні недоторканості особистого життя.

Суд постановив, що Вашукевич та Кирилов мають компенсувати олігарху збитки, заплативши по 500 тисяч рублів кожен. Захист оскаржив це рішення.

Читайте також: «CNN: агенти ФБР намагалися зустрітися з Настею Рибкою​»

Анастасія Вашукевич стала відомою після публікації розслідування російського опозиційного політика Олексія Навального про відпочинок Олега Дерипаски та віце-прем’єра уряду Росії Сергія Приходько на яхті Дерипаски влітку 2016 року. За інформацією Навального, на яхті також були дівчата з ескорт-агенції, серед них – Настя Рибка.

Навальний вважає «хабарем» те, що Дерипаска «катає на власній яхті чиновника найвищого рангу». Дерипаска і Приходько назвали розслідування Навального «провокацією». 

Міністерство фінансів США внесло UC Rusalі її основного на той час власника Олега Дерипаску до списку санкцій 6 квітня.Обмеження регулюються законом про протистояння противникам Америки, схваленим Конгресом США в 2017 році. Всього у списку 38 російських бізнесменів і компаній. Санкції передбачають повну ізоляцію компанії від американської фінансової системи, в зв’язку з чим компанія оголосила про можливі технічні дефолти.

27 квітня Дерипаска оголосив про свою відставку з правління та зменшення його частки акцій до менш ніж 50%, аби звільнити компанію від санкційного тиску.

leave a comment: