США: суд відклав розгляд справи Манафорта до наступного тижня

Федеральний суддя США відклав розгляд справи колишнього керівника кампанії президента Дональда Трампа Пола Манафорта до наступного тижня та повідомив про те, що п’ять свідків отримали імунітет від дачі свідчень.

Згідно з судовими документами, спецпрокурор США Роберт Мюллер просив імунітету для Денніса Райко, Сінді Лапорти, Конора О’Брайена, Донни Дугган та Джеймса Бреннана.

Розслідування планувалося розпочати 25 липня в Александрії, штат Вірджинія. Але суддя відклав судовий розгляд до 31 липня, щоб надати адвокатам Манафорта більше часу на перевірку документів.

Суддя також повідомив, що Мюллер повинен надати список 30 свідків адвокатам Манафорта. 

17 липня суддя відхилив прохання колишнього голови виборчої кампанії президента Дональда Трампа Пола Манафорта про перенесення місця слухань його справи.

Це перша велика справа, що виникає за результатами розслідування спеціального прокурора США Роберта Мюллера щодо імовірних зв’язків між Росією та кампанією Трампа.

Манафорт має захищати себе від звинувачень у банківському шахрайстві, відмові від реєстрації іноземним агентом для лобістської роботи від імені колишнього проросійського президента України Віктора Януковича. Манафорт не визнає себе винним у пред`явлених звинуваченнях.

leave a comment: