Новопризначена суддя у справі Крисіна взяла самовідвід

Суддя Дарницького суду Ольга Просалова, яку система авторозподілу справ призначила головуючою у кримінальному провадженні проти «координатора тітушок» Юрія Крисіна, взяла самовідвід. Про це повідомила у Facebook потерпіла у справі Світлана Кирилаш, дружина вбитого у 2014 році журналіста В’ячеслава Веремія.

Крисіна звинувачують, зокрема, у координації нападів на активістів Євромайдану, під час одного з яких нападники (за версією слідства) вбили Веремія як свідка їхнього злочину.

26 липня Просалова ухвалила відвід судді Дарницього суду Любові Леонтік, яка розглядала справу за звинуваченням Крисіна у викраденні та катуванні активістів Євромайдану.

Представник прокуратури у суді Олексій Донський заявляв, що суддя, який розглядає відвід у тій чи іншій справі, не може розглядати цю справу по суті. Чи стала ця норма причиною самовідводу судді Просалової, чи вона мала інші мотиви, наразі невідомо.

Подробиці мають озвучити під час засідання Дарницького суду 6 серпня, яке має підтримати або ж відхилити самовідвід судді Просалової.

Читайте також – Процес проти Крисіна паралізували: хто стоїть за відводом судді?

Крисін також є фігурантом справи про вбивство журналіста В’ячеслава Веремія під час подій Євромайдану. Шевченківський районний суд Києва 22 грудня 2017 року визнав його винним у хуліганстві і призначив покарання у вигляді чотирьох років позбавлення волі з випробувальним терміном два роки. Проте 13 червня Апеляційний суд Києва скасував умовний термін і засудив Крисіна в цій справі до п’яти років позбавлення волі.

Журналіста газети «Вєсті» вбили в Києві вночі 19 лютого 2014 року. Як повідомив сайт видання, Веремій разом із колегою на автомобілі повертався після роботи на Майдані, де виконував редакційне завдання. На розі вулиць Володимирської і Великої Житомирської в Києві на таксі, в якому вони їхали, напали невідомі особи з бейсбольними битками і зброєю, в касках, камуфляжі і чорних масках. Журналіст помер у лікарні швидкої допомоги від вогнепального поранення в живіт.

leave a comment: