Директор служби розвідки Росії їздив на переговори в США – ЗМІ

Директор Служби зовнішньої розвідки Росії Сергій Наришкін, який перебуває під санкціями США, минулого тижня відвідав Сполучені Штати Америки для консультацій зі своїми американськими колегами, повідомляє агенція Reuters, а також російське державне новинне агентство ТАСС.

Як повідомляє Reuters із посиланням на два джерела, знайомі з ситуацією, Наришкін провів переговори із директором Національної розвідки США Деном Коутсом. Про тему розмови не повідомляють.

ТАСС цитує слова посла Росії в Вашингтоні Анатолія Антонова, який в інтерв’ю російському телебаченню заявив, що в ході переговорів обговорювалася «спільна боротьба з тероризмом». Про те, з ким саме зустрічався Наришкін, Антонов не уточнив.

Центральне розвідувальне управління США відмовилося прокоментувати ситуацію. Офіс Коутса не відповів на запити щодо коментаря.

Лідер демократів у Сенаті Чак Шумер 30 січня закликав адміністрацію президента Дональда Трампа пояснити повідомлення про приїзд Наришкіна.

Відносини між США і Росією різко погіршилися після початку російської агресії проти України і ще більше – після звинувачень щодо втручання Росії у вибори у США.

 

leave a comment: