В Одесі від ускладнень кору померла 30-річна жінка – міська влада

Другою померлою від ускладнень кору від початку року в Україні є 30-річна жінка. Вона померла 15 січня в міській інфекційній лікарні Одеси, повідомили Радіо Свобода у міському департаменті охорони здоров’я. 

Станом на ранок 17 січня в лікарні перебувають 75 хворих на кір, в тому числі 46 дітей. За останню добу шпиталізували 16 нових пацієнтів: вісьмох дорослих і вісьмох дітей.

Раніше сьогодні в МОЗ України повідомили, що друга людина (доросла) померла від кору з початку 2018 року.

За даними Міністерства охорони здоров’я, загалом з початку спалахів кору у 2017 році внаслідок цієї хвороби померли семеро людей, з них – чотири дитини.

16 січня в МОЗ повідомили, що протягом перших двох тижнів нового року на кір захворіли 1 285 людей – 856 дітей і 429 дорослих. Одна дитина померла в Одеській області.

У Міністерстві охорони здоров’я підкреслили, що в Україні немає епідемії кору, однак є спалахи і закликали вакцинуватися.

Кір легко передається від людини до людини, поширюється при кашлі, тісних особистих контактах. Вірус залишається активним і живе в повітрі або на інфікованих поверхнях протягом 2 годин. Спочатку хворий відчуває ознаки звичайної застуди: нежить, температуру, кашель, приблизно через тиждень з’являється висип (спочатку на голові, далі – на верхній та нижній частинах тулуба). Серед ускладнень, які викликає кір, – ураження нервової системи (енцефаліт), пневмонія, отит, втрата зору.

leave a comment: