Філатов: поліція відпустила затриманих за напад на учасників АТО в Дніпрі

Міський голова Дніпра Борис Філатов заявляє, що співробітники поліції відпустили сім із восьми молодиків, затриманих 9 травня через напад на учасників АТО.

«Усі затримані, крім одного, який побив депутата облради Влада Бородіна, вже відпущені. Станом на зараз в ізоляторі тимчасового тримання тільки лише одна особа з «тітушок», – написав Філатов зранку 10 травня в коментарі до Facebook-повідомлення генерального прокурора України Юрія Луценка.

Луценко твердить, що «вісім ідентифікованих «тітушок», що напали на учасників АТО, були затримані, вони будуть притягнуті до кримінальної відповідальності», а також що «слідство працює, щоб встановити організатора і джерело фінансування «тітушок».

«Проводиться розслідування ганебної співпраці працівників Нацполіції з «тітушками». За це також будуть відповідати», – додав генпрокурор.

9 травня начальник Дніпровського відділу поліції Андрій Бідило повідомив, що керівник головного управління поліції в області призначив проведення службового розслідування дій поліції під час проведення масових заходів у День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

У вівторок у Дніпрі сталися сутички під час святкування 9 травня біля пам’ятника Вічної слави. Конфлікт спалахнув на підході до пам’ятника, під час проходження колони, організованої партією «Опозиційний блок», після того, як демобілізовані бійці АТО зажадали від організаторів ходи відмовитись від використання партійної символіки. 

leave a comment: