Киргизстан: люди прорвали міліцейський кордон на дорозі до резиденції Атамбаєва

Люди прорвали міліцейський кордон на дорозі до резиденції колишнього президента Киргизстану Алмазбека Атамбаєва, повідомляє кореспондент киргизької служби Радіо Свобода.

Дорога була перекрита в районі села Кок-Джар, що у вісьмох кілометрах від села Кой-Таш, де розташована резиденція Атамбаєва. Близько 200-300 людей почали кидати в міліціонерів камінням, тому правоохоронці відступили.

Раніше силовики розпочали новий штурм резиденції Атамбаєва. Вони застосували сльозогінний газ та шумові гранати і оточили будинок. Це сталося після того, як прихильники експрезидента відпустили шістьох силовиків, які були в заручниках.

7 серпня киргизькі силовики почали штурм резиденції 62-річного Атамбаєва в селі Кой-Таш. Йому висувають звинувачення за п’ятьма пунктами, включно з корупцією, зловживанням владою і незаконним збагаченням.

Атамбаєв відкидає всі звинувачення. Його прихильники почали чинити спротив правоохоронцям, які намагалися затримати колишнього президента. Унаслідок сутичок один спецназівець загинув, понад 50 людей отримали травми.

Атамбаєв був президентом Киргизстану у 2011-2017 роках.

leave a comment: