Huawei тепер не зможуть використовувати систему Android, Google Play Market, Gmail, YouTube, Chrome, карти і процесори Qualcomm

Huawei Stop

Американська компанія Google оголосила про призупинення бізнесу з китайським партнером, компанією Huawei. Про це 20 травня повідомляють світові інформагенції.

Таке рішення означає, що смартфони Huawei залишаться без Google Play і оновлень операційної системи Android, створеної Google для мобільних телефонів та планшетів.

Серед сервісів, які стануть недоступними в нових смартфонах Huawei одразу після купівлі – Gmail, YouTube, браузер Chrome, карти і сам магазин додатків Play Market.

Huawei залишиться також без процесорів Snapdragon, які виробляє інша американська компанія, Qualcomm.

Минулого тижня президент США Дональд Трамп підписав розпорядження про заборону американським компаніям використовувати телекомунікаційне обладнання від виробників, що становлять загрозу національній безпеці. У документі жодна країна чи компанія не називається, але його одразу назвали націленим саме на Huawei.

Міністерство торгівлі США заявило про внесення продукції китайської компанії Huawei і 70 афілійованих із нею компаній у «список суб’єктів», який вже назвали «чорним».

Мережа Правди

leave a comment: