Путін на зустрічі з Помпео висловив сподівання на відновлення відносин Росії і США

Президент Росії Володимир Путін зустрівся 14 травня з держсекретарем США майком Помпео і висловив сподівання на відновлення російсько-американських відносин.

«Кілька днів тому я мав задоволення розмовляти з президентом Сполучених Штатів по телефону. І у мене склалося враження, що президент налаштований на відновлення російсько-американських зв’язків, контактів, на вирішення спільно питань, які мають для нас взаємний інтерес. Ми, зі свого боку, неодноразово говорили про те, що також хотіли б відновити відносини в повному обсязі. Сподіваюся, що зараз для цього створюються необхідні умови», – сказав Путін на зустрічі з Помпео у Сочі.

Він також зазначив, що доповідь спецпрокурора США Роберта Мюллера щодо ймовірного втручання Росії у вибори в США є «об’єктивною», бо, на думку Путіна, підтверджує відсутність змови між Росією і чинною адміністрацією президента США.

«Попри всю екзотичність роботи комісії пана Мюллера, треба віддати йому належне, в цілому він провів об’єктивний огляд і підтвердив відсутність усіляких слідів і змови між Росією і чинною адміністрацією, що ми спочатку характеризували, як повну нісенітницю», – сказав Путін.

Держсекретар США Майк Помпео раніше заявив, що і президент США Дональд Трамп прихильний покращенню відносин із Росією.

Водночас Помпео сьогодні застеріг Росію від втручання в президентські вибори в США 2020 року. Про це він сказав перед зустріччю із Путіним міністрові закордоннних справ Росії Сергієві Лаврову.

«Якщо це станеться в 2020 році, то тоді наші взаємини будуть ще гірші. Ми закликаємо цього не робити», – сказав Помпео, додавши, що Москва повинна продемонструвати, що вона зупинила такі зусилля.

Раніше сьогодні держсекретар США Майк Помпео мав тривалі переговори і прес-конференцію із міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим, на яких, серед іншого, йшлося і про Україну. Майк Помпео закликав Москву «простягнути руку» новій українській владі та звільнити захоплених Росією біля Керченської протоки українських моряків.​

leave a comment: