США планують збільшити свій контингент в Афганістані

Міністерство оборони США має намір збільшити військовий контингент в Афганістані. В країні може бути направлено ще п’яти тисяч американських військових. Наступного тижня Пентагон представить президенту Дональду Трампу новий план військової кампанії в Афганістані.

В даний час сили руху Талібан і афганських урядових військ приблизно рівні, жодної зі сторін не вдається домогтися переваги. Американський контингент збільшить для навчання і підготовка урядової армії.

Найбільше американських військових було в Афганістані в 2011 році. Тоді в країні перебувало понад ста тисяч військовослужбовців. Зараз їх близько восьми тисяч чоловік. У Конгресі США плани збільшити американський контингент в Афганістані поки не коментують.

У 1994 році в Афганістані з’явилося ісламістський рух “Талібан”. Після терактів в США 11 вересня 2001 збройні сили міжнародної коаліції під командуванням НАТО почали в країні військову операцію, угруповання була повалена. У 2014 році американське Міністерство оборони завершило військову місію, але кілька тисяч американських військовослужбовців залишилися в країні.

leave a comment: