США: Обама давав знати Трампові, що він проти Флінна – Білий дім

У Білому домі у США підтвердили повідомлення засобів інформації, що минулого року тодішній президент Барак Обама попереджав на той час обраного президента Дональда Трампа, що не підтримує кандидатури Майкла Флінна на посаду радника з національної безпеки.

Як повідомив речник Білого дому Шон Спайсер, Обама особисто сказав про це Трампові в перебігу їхньої зустрічі в Білому домі 10 листопада, через два дні після перемоги того на президентських виборах у листопаді минулого року.

За словами речника, це не має дивувати, «враховуючи, що генерал Флінн працював на президента Обаму і був гострим критиком його недоліків».

Раніше в понеділок у засобах інформації США з’явилася низка повідомлень із посиланням на колишніх посадовців адміністрації Обами про його попередження Трампові щодо Флінна.

Обама свого часу призначив Флінна на посаду керівника Агентства розвідки Міністерства оборони, але потім звільнив його.

Флінн не пропрацював в адміністрації нового президента й місяця, як Трамп звільнив його з посади радника з нацбезпеки за те, що він не повідомив правди про свої контакти з послом Росії у США після обрання Трампа, але до його інавгурації.

Нинішні повідомлення з’явилися за лічені години до того, як у понеділок у комітеті Сенату, що веде одне з розслідувань  про втручання Росії у президентські вибори в США минулого року, має відбутися слухання свідчень двох колишніх посадовців адміністрації Обами.

Зокрема, Саллі Єйтс, яка за адміністрації Дональда Трампа пропрацювала 10 днів виконувачем обов’язків міністра, має дати свідчення, що в команді Трампа знали про контакти Майкла Флінна з російськими офіційними особами і до, і після виборів.

leave a comment: