У Держдепартаменті США підтвердили затримання американця в КНДР

Держдепартамент США повідомив, що знає про затримання в Північній Кореї американського громадянина, але відмовився від коментарів «з міркувань конфіденційності».

Посольство Швеції у Пхеньяні, відповідальне за консульське представлення США в КНДР, також заявило 23 квітня, що йому відомо про затримання, але не може надати детальнішої інформації.

58-річний Тоні Кім, який також відомий під корейським ім’ям Кім Сан Дук, був затриманий в аеропорту Пхеньяна, коли намагався залишити КНДР. Він має паспорти Південної Кореї і США. Раніше Кім працював в Яньбяньському університеті в Китаї, а на момент затримання реалізовував гуманітарні програми в КНДР.

Затримання Кіма сталося 21 квітня, до цього він місяць перебував у КНДР. Про причини затримання нічого не повідомляється.

Кім став третім громадянином США, затриманим у КНДР. Зараз за ґратами в цій країні перебувають студент Отто Вормбір і підприємець Кім Дон Чхоль, затримані на початку 2016 року. Вормбіра засудили до 15 років позбавлення волі за крадіжку пропагандистського плакату, а Кім Дон Чхоля – до 10 років за «шпигунство».

leave a comment: