Google представила своє нове рішення Project Fi, яке створене для надання мобільного зв’язку

Google мобільний зв'язок

Чутки про те, що Google хоче стати мобільним оператором, підтвердилися. Компанія представила своє нове рішення Project Fi, яке створене для надання мобільного зв’язку та безпроводового доступу до інтернету.

Project Fi працює по моделі віртуального оператора. Тобто компанія Google використовує ємності існуючих мереж мобільних провайдерів. У даному випадку мова йде про провідних американських операторів мобільного зв’язку T-Mobile і Sprint.

Користувачі можуть підключатися до Wi-Fi і здійснювати дзвінки по мережі, до 4G, або переходити на мобільний зв’язок, якщо інтернет їм не доступний. Система автоматично перемикається між вишками мобільних операторів в пошуках найкращого сигналу. При цьому, система може перемикатися навіть під час розмови, без переривання зв’язку.

Номери користувачів Project Fi будуть зберігатися в “хмарі”, що дозволить користуватися будь-яким пристроєм з підтримкою Google Hangouts. Варто відзначити, що на початковому етапі користуватися новим віртуальним оператором зможуть тільки власники смартфонів Nexus 6, які проживають на території США.

Для роботи користувачам необхідно буде придбати спеціальну SIM-карту. Крім того, в даний момент приєднатися до сервісу Project Fi можна за запрошенням, яке необхідно отримати на сайті Google.

Якщо говорити про тарифи, то базовий пакет послуг, що включає дзвінки та обмін текстовими повідомленнями, обійдеться користувачам в $20 за місяць + $10 за 1 ГБ при доступі в інтернет, як в США, так і за кордоном. Віртуальний мобільний оператор Project Fi працює в більш ніж 120 країнах, проте за межами США швидкість доступу в мережу обмежується до 256 КБ/с.

Користувачам також пропонується вибрати пакет з бажаним обсягом даних. При цьому, якщо фактична витрата виявиться менше планованого, то Google відшкодує вартість пакету, що залишився, якщо більше – додасть вартість витрачених даних в наступний рахунок.

Джерело: ПРАВДА УКРАЇНИ

leave a comment: