У Києві засудили «кримських дезертирів» – адвокат

Київські суди ухвалили рішення про позбавлення волі колишніх українських військових Олександра Баранова та Максима Одинцова за звинуваченнями у державній зраді та дезертирстві, повідомив Крим.Реалії, проекту Радіо Свобода, їхній адвокат Валентин Рибін.

6 лютого Дарницький районний суд оголосив вирок Одинцову, його засудили до 14 років позбавлення волі. За словами Рибіна, колишній військовий свою провину не визнав.

8 лютого Подільський районний суд ухвалив рішення ув’язнити до 13 років позбавлення волі Баранова, яких також не визнає свою провину, заявив Рибін.

Максима Одинцова і його товариша по службі Олександра Баранова затримали 20 листопада 2016 року на адміністративному кордоні з Кримом у «буферній зоні» поруч із пропускним пунктом «Чонгар». СБУ стверджує, що обидва кримчанина 2014 року перейшли з української армії до російської, чим порушили дві статті Кримінального кодексу України – вчинили держзраду й дезертирство.

Російська влада розцінює затримання Баранова й Одинцова як «викрадення» своїх військовослужбовців. Слідчий комітет Росії відкрив у зв’язку з цим кримінальну справу.

Процес у «справі кримських дезертирів» розпочався в Києві 7 лютого 2017 року.

leave a comment: