Росія готова оскаржити в СОТ нові тарифи на постачання сталі та алюмінію до США

Росія може оскаржити в Світовій організації торгівлі рішення Сполучених Штатів про запровадження збільшених нових тарифів на імпорт російської сталі та алюмінію.

Російське інформагентство ТАСС передає слова речника міністерства промисловості ті торгівлі Росії, який відзначив, що сталеливарній та алюмінієвій промисловості Росії буде важко працювати з тарифами в розмірі 53% та 23,6% відповідно, які були рекомендовані минулого тижня міністерством торгівлі США. Росія продає до США 35% та 27% від всього свого обсягу експорту чавуну та феросплавів, і російські компанії навряд чи зможуть знайти нові ринки для такого обсягу цих товарів.

Міністр торгівлі США Вілбур Росс заявив 16 лютого, що рекомендував запровадити нові тарифи на сталь та алюміній, вироблений Росією, а також Китаєм та іншими країнами, але остаточне рішення щодо цього ухвалить президент США Дональд Трамп. Росс заявив, що рекомендував оновити тарифні ставки, оскільки торішнє розслідування його відомства показало, що дешевий імпорт з Росії, Китаю та інших країн зробив внутрішнє виробництво сталі в США «нежиттєздатним», і цей імпорт ставить під загрозу національну безпеку.

Трамп має до 11 квітня оголосити про своє рішення щодо тарифів на імпорт сталі і до 20 квітня – щодо тарифів на імпорт алюмінію.

Китай, який є найбільшим торговельним партнером США, також пообіцяв протистояти будь-яким новим тарифам.

leave a comment: