Федерація керлінгу Росії про допінг бронзового призера: «це провокація, диверсія»

Президент Федерації керлінгу Росії Дмитро Свищев назвав «провокацією» ситуацію навколо російського керлінгіста, бронзового призера Олімпіади в Пхьончхані Олександра Крущельницького, якого підозрюють у вживанні допінгу.

«Я впевнений, що це провокація, диверсія… За всю свою кар’єру (в Олександра Крушельницького – ред.) з 2015 року одинадцять проб брали, і всі негативні. Уявляєте, що має в голові у людини твориться, щоб перед Олімпіадою з’їсти таблетку?» – сказав Свищев російському телеканалу «360».

Раніше в ЗМІ з’явилася інформація про те, що в одному з допінг-тестів Крушельницького виявлені сліди мельдонія. Штаб російської делегації на Олімпіаді підтвердив, що отримав повідомлення про можливе порушення антидопінгових правил, однак ні імені спортсмена, ні вид спорту називати відмовився.

У Спортивному арбітражному суді зареєстрували нове провадження щодо Крушельницького.

19 лютого агентство Reuters повідомило, що Олександр Крушельницький повернув акредитацію і покинув олімпійське селище. У Міжнародному олімпійському комітеті не підтвердили інформацію про те, що російський спортсмен здав олімпійську акредитацію. Президент Федерації керлінгу Росії цю інформацію спростував.

Міжнародний олімпійський комітет 5 грудня 2017 року відсторонив збірну Росії від участі в зимовій Олімпіаді-2018 в Південній Кореї. Два розслідування підтвердили, що Кремль організував систему застосування допінгу в спорті. Російським спортсменам, які довели, що не застосовували допінг, дозволили змагатися під нейтральним прапором. У результаті було зареєстровано 169 російських атлетів для участі в Олімпіаді-2018.

leave a comment: