Уряд призначив на посаду заступника глави МОЗ Стефанишину

Кабінет міністрів України призначив на посаду заступника міністра охорони здоров’я України з питань європейської інтеграції Ольгу Стефанишину. 

Як повідомляє прес-служба МОЗ, новий заступник міністра відповідатиме за напрямки євроінтеграції і закупівель лікарських засобів.

«Ольга допоможе нам впроваджувати зміни в охороні здоров’я. Попереду в нас багато роботи!», – прокоментувала це призначення в.о. Уляна Супрун на своїй сторінці в Facebook.

Стефанишина повідомила, що в МОЗ, серед іншого, координуватиме реформу державних закупівель ліків, а на цю посаду погодилася з двох причин.

«Дві головні причини, чому я погодилася на цю посаду: я знаю, що буду корисна Україні і вважаю, що активні громадяни таки повинні самі йти у владу і змінювати систему зсередини. І я вперше вірю в команду Міністерства і можливість щось змінити – саме зсередини. Бо це вперше, коли я прийшла з пропозиціями до керівництва МОЗу і почула замість звичного – «ми не можемо» – «бери і роби». Саме тоді я зрозуміла, що час змінювати підхід і робити те, чим я займаюся багато років, з набагато більшою ефективністю», – написала вона на своїй сторінці в Facebook.

Стефанишина понад 10 років займається адвокацією прав пацієнтів. Вона є співзасновницею, а з 2011 року виконавчим директором благодійного фонду «Пацієнти України».

Під керівництвом Ольги Стефанишиної, фонд «Пацієнти України», серед іншого, брав участь у розробці закону «Про лікарські засоби», який спрощує і скорочує процедуру реєстрації в Україні ефективних лікарських засобів, що зареєстровані та використовуються у країнах із жорсткими регуляторними процедурами.

leave a comment: