Суд переніс на 8 лютого засідання у справі Краснова

Бориспільський районний суд Київської області переніс на 8 лютого засідання у справі лідера організації «Громадянський корпус «Азов – Крим» Станіслава Краснова. 

Суд схвалив це рішення у зв’язку з неявкою представників прокуратури.

Станіслав Краснов був затриманий співробітниками СБУ із застосуванням фізичної сили під Києвом у ніч з 28 на 29 лютого 2016 року. Термін його утримання під вартою неодноразово продовжувався у судах. Згодом Краснов був звільнений із СІЗО.

У СБУ стверджують, що Краснов закладав у сховок неподалік автозаправної станції гранати і вибухові речовини загальною потужністю 42 кілограми в тротиловому еквіваленті.

Дружина Краснова Оксана разом з ним є обвинуваченою у справі про підготовку теракту і незаконне зберігання боєприпасів.

Керівник апарату голови СБУ Олександр Ткачук раніше заявив, що Краснов незадовго до затримання виїжджав до Білорусі для зустрічі зі своїм куратором з російських спецслужб. У СБУ також заявляють, що Краснов передав російським спецслужбам списки військовослужбовців полку «Азов».

Краснов наполягає, що СБУ сфальсифікувала справу проти нього і мстить за викриття незаконної діяльності представників правоохоронних органів України у 2013 році на території Криму.

leave a comment: