Синоптик: в Україні сьогодні буде сніг, від 3 градусів морозу до 9 градусів тепла

В Україні сьогодні очікується сніг, температура повітря від 3 градусів морозу до 9 градусів тепла.

«Сніг, мокрий сніг, дощ. Температура від -3 до +9 градусів. Дуже складна погода в Україні сьогодні – карта фактичної погоди. У Києві був 0, вже мінус 1 градус. Але цей невеличкий мороз ще не дозволяє снігу бути сухим», – написала на своїй сторінці в Facebook синоптик Наталка Діденко.

За її даними, пориви вітру послабляться 20 грудня.

У Держслужбі з надзвичайних ситуацій України повідомили, що в результаті негоди 17-18 грудня 23 населених пункти в Сумській, Дніпропетровській та Черкаській областях знеструмлені, водночас на Закарпатті через повінь залишаються підтопленими 293 дворових господарства.

За даними Укргідрометцентру, 18 грудня в Одеській, Миколаївській, Вінницькій, Кіровоградській, Черкаській, Полтавській, Київській, Чернігівській та Сумській областях складні погодні умови: дощ та сніг, ожеледь, на дорогах ожеледиця, хуртовини. В Україні, крім західних областей, місцями пориви вітру 15-20 м/с.

На Київщині і у Києві вдень сильний сніг, хуртовина, пориви вітру 15-20 м/с, на дорогах ожеледиця. Очікується утворення снігового покриву висотою 5-10 сантиметрів.

leave a comment: