Північна Корея стоїть за кібератакою з вірусом WannaCry – радник Трампа

Адміністрація президента США Дональда Трампа звинувачує Північну Корею в кібератаці, що вразила комп’ютери по всьому світі в травні цього року та зачепила частину системи Національної служби охорони здоров’я Великобританії.

«Атака була широко поширена і коштувала мільярди, а Північна Корея несе за це пряму відповідальність», – заявив радник президента з безпеки Том Боссерт в опублікованому 18 грудня виданні Wall Street Journal.

«Північна Корея діє особливо погано, в основному неконтрольовано, вже понад десять років, і її зловмисна поведінка стає більш кричущою», – вказав Боссерт, додавши, що позиція США про кібердії з боку КНДР була підтверджена Сполученим Королівством і компанією Microsoft.

Боссерт сказав, що адміністрація Трампа буде використовувати свою «стратегію максимального тиску», щоб придушити здатність Пхеньяну здійснювати кібератаки. Пхеньян раніше заперечував причетність до кібератак.

Від вірусу-вимагача WannaCry в травні постраждали понад 300 тисяч комп’ютерів у 150 країнах, через що були заблоковані електронні документи, бази даних та інші файли, за розблокування яких вимагався викуп. Також були вражені більш ранні версії операційної системи Microsoft Windows, через що були заблоковані комп’ютери в лікарнях у Британії.

leave a comment: