Курц склав присягу канцлера Австрії

Лідер консервативної Австрійської народної партії 31-річний Себастіян Курц склав присягу  канцлера держави й став наймолодшим очільником уряду в Європі. Посаду віце-канцлера став лідер Партії свободи Хайнц-Крістіан Штрахе.

Присягу склали також члени нового уряду, до якого увійшли консерватори й представники Партії свободи – єдиної в Європейському союзі ультраправої політичної сили, яка отримала владні повноваження. Її лідер Гайнц-Крістіан Штрахе став віце-канцлером.

Біля палацу Гофбург, де проходила церемонія складання присяги, протестували сотні людей. Вони тримали плакати на кшталт «ласкаво просимо біженців» і «нацисти – геть».

Представники Народної партії й Партії свободи пообіцяли посилити положення про притулок та імміграцію в країні, зберігаючи зобов’язання перед Європейським союзом. Вони також домовилися знизити податки та напругу у відносинах між Заходом і Росією.

За підсумками дострокових парламентських виборів в Австрії, що відбулися 15 жовтня, Австрійська народна партія отримала 31 відсоток голосів. За нею йде Соціал-демократична партія – її підтримали майже 27 відсотків виборців. 26 відсотків голосів отримала Австрійська партія свободи.

leave a comment: