У Запоріжжі затримали заступника голови Запорізької облради – адвокат

У Запоріжжі харківські правоохоронці затримали заступника голови Запорізької облради Владислава Марченка. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив його адвокат Сергій Барбашин.

Інформацію про затримання підтвердила також речниця міської організації партії «Самопомочі», членом якої є Владислав Марченко.

У прокуратурі Харківської області інформацію про затримання поки що не коментують і обіцяють найближчим часом оприлюднити заяву.

Інформації щодо затримання працівників запорізької мерії наразі немає.

«Ведуться лише слідчі дії. Жодних звинувачень не пред’явили, тобто є ухвала про проведення слідчих дій, звинувачень правоохоронці не пред’являли нікому», – повідомив Радіо Свобода керівник прес-служби міського голови Запоріжжя Андрій Ковальський.

Також міський голова Запоріжжя Володимир Буряк на свої офіційній сторінці в Facebook оприлюднив повідомлення про те, що мерія міста продовжує працювати у штатному режимі.

21 грудня харківська прокуратура проводить обшуки у запорізьких чиновників у рамках розслідування за фактом привласнення майна за частиною 5 статті 191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, вчинені в особливо великих розмірах або організованою групою). Силовики проводять обшуки за кількома десятками адрес проживання запорізьких чиновників.

leave a comment: