Бахрейн склав вину за вибух на нафтопроводі на пов’язаних із Іраном бойовиків

Бахрейн заявив, що вибух на нафтопроводі минулої ночі стався внаслідок нападу бойовиків, що пов’язані з Іраном – головним противником країни.

Як заявило Міністерство внутрішніх справ Бахрейну, цей напад був «небезпечним актом тероризму».

«Терористичні акти, яких зазнає країна останнім часом, здійснюються через прямі контакти і за інструкціями з Ірану», – мовиться в заяві.

Відповідальності за напад ніхто на себе не брав. Іран теж не коментував цих подій.

Вибух і пожежа на нафтопроводі біля села Бурі сталися ввечері 10 листопада. Внаслідок цього були пошкоджені кілька будинків.

Бахрейн, невелике острівне королівство в Червоному морі, багате на нафту, переважно шиїтське за вірою населення, але керує ним сунітська королівська династія. У країні час від часу стаються напади місцевих шиїтських угруповань, влада натомість веде політику рішучого придушення інакодумства, незгодних ув’язнюють або змушують до еміграції. Влада Бахрейну заперечує, що здійснює дискримінацію шиїтів, і звинувачує в підбурюванні і роздмухуванні напруженості шиїтський Іран; там відкидають ці звинувачення.

Бахрейн також є важливим регіональним союзником Заходу: там базується 5-й флот США, а нині також будується військова база Великої Британії.

leave a comment: