Матіос: прокуратура передала «Укрзалізниці» тисячу арештованих вагонів

Головний військовий прокурор Анатолій Матіос заявляє, що військова прокуратура за рішенням суду передала підприємству «Укрзалізниця» тисячу арештованих вагонів.

«Нам вдалося встановити і арештувати рухоме майно, яким користувався і від якого отримував зиск Олександр Клименко. Військова прокуратура за рішенням суду передала тисячу арештованих залізничних піввагонів – це найбільш дефіцитний залізничний рухомий склад. За рішенням суду військова прокуратура передала «Укрзалізниці» для експлуатації ці вагони», – заявив прокурор.

Як пояснив Матіос, передали ці вагони «Укрзалізниці» з метою «унеможливлення проявів корупційних ризиків з боку представників держави під час зберігання арештованого майна і з метою забезпечення додаткового доходу до держбюджету», а також для того, щоб арештоване майно не псувалося.

«У випадку передачі і запуску в експлуатацію цих вагонів до моменту винесення рішення суду про ймовірну конфіскацію в дохід держави самих вагонів ці вагони не будуть простоювати, наскільки мене запевнив голова правління «УЗ». Очікуваний дохід – близько 150 мільйонів гривень щороку», – додав він.

За словами Матіоса, ці вагони до конфіскації належали компанії «Юнісон Груп», яку пов’язують з колишнім міністром доходів і зборів Олександром Клименком.

Наразі Клименко цю інформацію не коментував. 

У липні міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков і головний військовий прокурор України Анатолій Матіос повідомили про понад півтори сотні обшуків у Києві у приміщеннях, які належать пов’язаним із Олександром Клименком структурам. Зокрема силовики повідомляли, що група компаній «Юнісон» фігурує у розслідуванні, в рамках якого проводили слідчі дії. Тоді Клименко спростував цю інформацію і зазначив, що у «мене обшуків немає».

leave a comment: