Світові лідери висловили підтримку Лондону після останньої атаки

Світові лідери висловили свою підтримку Великобританії після останньої атаки в Лондоні. Про це йдеться у численних телеграмах та онлайн-дописах 4 червня.

«Перед обличчям цієї нової трагедії Франція, більш ніж будь-коли, на боці Британії», – написав президент Франції Емманюель Макрон у Twitter.

Канцлер Німеччини Анґела Меркель заявила, що її країна також «твердо і рішуче» на боці Великобританії у боротьбі з тероризмом. «Ми єдині не лише в біді та горі, а й у рішучості», – сказала вона.

Президент Росії Володимир Путін висловив співчуття у телеграмі британському прем’єр-міністру, повідомили у Кремлі.

«Президент Росії висловив упевненість, що нарощування спільних зусиль із боротьби з терористичними силами в усьому світі має стати загальною відповіддю на те, що сталося», – зазначено в повідомленні.

У своїй заяві президент США Дональд Трамп запропонував «повну підтримку уряду Сполучених Штатів в розслідуванні і притягненні до відповідальності винних до цих огидних дій».

Трамп пізніше закликав світ перестати бути «політично коректними» в питанні гарантування безпеки.

«Ми повинні перестати бути політично правильними і взятися за справу безпеки наших людей», – написав він.

«Щонайменше 7 людей загинуло та 48 поранено в результаті теракту і мер Лондона заявив, що «немає причин турбуватися!», – зазначив також Трамп у ще одному Twitter-дописі.

Раніше також президент України Петро Порошенко і прем’єр-міністр Володимир Гройсман назвали жахливим напад у Лондоні, висловивши співчуття родичам жертв.

Прем’єр-міністр Великобританії Тереза Мей 4 червня заявила, що стратегія боротьби країни з тероризмом буде переглянута: «Ми не можемо і не повинні вдавати, що все може тривати так, як є».

Також вона заявила, що передвиборча агітація до парламентських виборів, запланованих на 8 червня, продовжиться завтра, 5 червня. «Насильство ніколи не повинно порушувати демократичний процес», – сказала вона.

Наразі відомо, що поліція заарештувала 12 осіб після нападу, який забрав життя сімох людей. За останніми даними, 36 людей з різними травмами зараз у лікарнях, 21 – у критичному стані.

3 червня у центрі Лондона вантажівка в’їхала у групу пішоходів на Лондонському мосту, потім нападники у сусідньому районі «Боро Маркет» із ножами атакували людей у ресторанах. Повідомляється, що 8 поліцейських зробили близько 50 пострілів по нападниках, убивши всіх трьох. Під час стрілянини був випадково поранений і один перехожий, але його поранення не є тяжкими. За даними поліції, троє нападників мали при собі «пояси смертників», проте в них не було вибухівки. Поліція кваліфікувала напад як терористичний акт.

Мер Лондона Садік Хан назвав нападників «злісними боягузами» і сказав, що Лондон «ніколи не буде заляканий». «Ми ніколи не дозволимо їм перемогти», – додав він, попередивши лондонців про посилену присутність поліції в місті. Хан закликав громадян бути «спокійними і пильними».

Досі жодне з угруповань не взяло на себе відповідальності за атаку, третю у Великобританії з кінця березня. Дві попередні були 22 березня біля парламенту на Вестмінстерському мосту і на концерті в Манчестері 22 травня.

leave a comment: