Росія: студентів попередили не брати участі в антикорупційних акціях – видання

У Росії учасники запланованих на 12 червня антикорупційних акцій у 16 містах країни зустрілися з попередженнями про те, що в них можуть виникнути проблеми в навчанні, повідомило російське видання «РБК».

Журналісти видання зв’язалися з представниками штабів російського опозиціонера і борця з корупцією Олексія Навального, що організовують акції, по всій Росії.

Від участі в мітингах відмовляли учнів шкіл і студентів вишів у Санкт-Петербурзі, Самарі, Калінінграді, Владимирі і багатьох інших містах. У деяких випадках керівництво вишів безпосередньо зв’язувалося з організаторами мітингів. Самі активісти на умовах анонімності розповіли виданню, що їм погрожували відрахуванням, зниженням оцінок і проблемами при працевлаштуванні.

Раніше у п’ятницю ректорат медичного університету імені Мечникова в Петербурзі опублікував звернення до студентів із проханням не виходити на акцію 12 червня. У керівництві заявили, що Олексій Навальний планує провокації, «використовуючи труднощі сьогоднішнього дня» і «невдоволення в студентському середовищі». Натомість студентам нагадали, що того ж дня в місті відбудуться також акції на підтримку «непорушного курсу президента В. В. Путіна на розвиток демократії в Росії», і закликали їх «виявити розсудливість».

Мітинги проти корупції заплановані 12 червня – це державне свято, День Росії – в десятках міст країни. В багатьох із них місцева влада чинить перешкоди проведенню акцій, відмовляючись узгоджувати їх чи змушуючи переносити на околиці і чинячи тиск на організаторів.

Схожі акції вже відбувалися 26 березня. У них брали участь школярі і студенти, багатьох із них затримувала поліція.

leave a comment: