Порошенко очікує рішення США про надання Україні оборонної зброї до кінця жовтня

Президент України Петро Порошенко анонсує протягом двох-трьох місяців візит в Україну міністра оборони США Джеймса Меттіса і очікує підписання низки оборонних угод між Україною й США. 

В інтерв’ю українським телеканалам Порошенко також заявив, що під час його зустрічей у Вашингтоні було підтверджено, що питання щодо постачання Україні оборонної зброї спробують вирішити до кінця бюджетного року, який триває до жовтня.

Раніше український президент анонсував «найближчим часом» візити в Україну кількох ключових членів нової адміністрації президента США. Порошенко очікує, що «будуть підписані дуже важливі угоди, в тому числі і угоди по оборонному співробітництву, включаючи угоду про оборонні закупівлі та угоду про військово-технічну співпрацю». 

Президент України з 19 червня по 21 червня перебував у США з робочим візитом.

Відповідно до Будапештського меморандуму,  США є одним з гарантів безпеки і сувернітету України. В березні 2014 року Росія анексувала український Крим,  а в квітні на частині Донбасу почався збройний конфлікт, який триває  досі.  Україна і Захід звинувачують Москву у підтримці бойовиків на Донбасі. Росія звинувачення ці відкидає.

leave a comment: