Кортеж з тілом Любомира Гузара прибув до Києва – УГКЦ

Кортеж з тілом верховного архієпископа-емерита Української греко-католицької церкви Любомира Гузара прибув до Києва із Львова, де прощання відбувалося впродовж 2-3 червня, повідомляє Українська греко-католицька церква.

«Світлої пам’яті Блаженнішого Любомира у супроводі глави УГКЦ Блаженнішого Святослава привезли зі Львова до Патріаршого собору Воскресіння Христового в Києві, де вірні та всі люди доброї волі зможуть віддати останню шану усопшому. Від моменту, коли труну встановили посередині храму, всі охочі мають змогу попрощатися з Блаженнійшим – двері собору будуть відчинені цілодобово і біля домовини відбуватимуться молитовні чування», – йдеться у повідомленні.

Підхід до домовини буде обмежуватися під час літургій, їх на 4 червня заплановано три: о 7:30, 9:00 і 11:00, мовиться у повідомленні.

В УГКЦ очікують приїзду до собору близько 600 священнослужителів з різних єпархії України та з-за кордону. «У молитві братиме участь особистий посланець Святішого отця Франциска архиєпископ Цірил Васіль, секретар Конгрегації для східних церков», – йдеться у повідомленні.

Розклад похоронних богослужінь розміщений на сайті УГКЦ.

Поховають Блаженнішого Любомира в крипті Патріаршого собору 5 червня.

Любомир Гузар помер 31 травня на 85-му році життя після важкої недуги. Він очолював УГКЦ у 2005-2011 роках, пізніше передав керування церквою Святославові Шевчуку. Гузар був не лише провідником греко-католиків України і світу, а й видатним громадським діячем і філософом.

leave a comment: