ЗМІ: Чорногорія заборонила в’їзд 149 росіянам і українцям через анексію Криму

Влада Чорногорії закрила в’їзд на територію країни для 149 громадян Росії й України, пов’язаних з анексією Криму, у відповідь на нещодавню заборону, запроваджену Москвою проти чорногорців, повідомляють газети Blic і Pobjeda.

За повідомленням від 2 червня, до «чорного списку» потрапили, зокрема, віце-прем’єр Росії Дмитро Рогозін, секретар Ради безпеки Микола Патрушев, директор Служби зовнішньої розвідки Сергій Наришкін і голова Чечні Рамзан Кадиров.

Прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков заявив, що в Кремлі нічого не знають про ухвалені Чорногорією заборонні заходи, передає російське агентство «Інтерфакс».

Днями ЗМІ з посиланням на чорногорських посадовців повідомили про заборону на в”їзд в Росію для значної частини чорногорської політичної еліти, включаючи прем’єр-міністра Душка Марковича і спікера парламенту Івана Брайовича. Перед цим стало відомо про видворення з Росії представника Демократичної партії соціалістів Міодрага Вуковича.

Відносини між Москвою і Подгорицею погіршилася після приєднання Чорногорії до антиросійський санкцій Євросоюзу і на тлі інтеграції країни в НАТО, яка завершується на початку червня. Москва не встановила контакт із новим чорногорським урядом, сформованим після виборів 2016 року, які супроводжувалися заявою влади Чорногорії про запобігання спробі державного перевороту за участю проросійських політиків.

leave a comment: