ЗМІ: в Росії почалися затримання на антикорупційних мітингах

У Росії, де прихильники політика Олексія Навального вийшли сьогодні на антикорупційні акції, почалися затримання їх учасників поліцією.

У центрі Владивостока на неузгоджену владою мітингу опозиції затримали 11 людей. Між бійцями ОМОНу і демонстрантами сталася бійка. Серед затриманих – активіст Максим Шинкаренко, який Стояв із згорнутим плакатом, на якому було написано: «Дімон, вийди геть». Координатора місцевого штабу Навального, депутата міської думи Юрія Кучина поліція затримала ще до початку акції. Мітинг в центрі Владивостока не був узгоджений. Влада надала його організаторам місце на околиці міста, але активісти відмовилися проводити там свою акцію, повідомляє видання VL.ru.

У Благовєщенську на неузгодженій акції затримали щонайменше чотирьох осіб. У одного з них був плакат «Росія без корупції», повідомляє «ОВД-Інфо».

У Казані, де міська влада дозволила провести акцію на околиці і тільки о 7 годині ранку, затриманий її організатор. У мітингу брали участь приблизно 400 людей.

Напередодні Олексій Навальний заявив, що у Москві узгоджений з мерією мітинг на проспекті Сахарова не може відбутися через тиск влади, яка заборонили використовувати звукопідсилюючу апаратуру і відеоекрани на мітингу. У своєму блозі Навальний закликав своїх прихильників вийти на мирну акцію в центрі міста на Тверській вулиці. Московська мерія вже назвала перенесення мітингу незаконним і пообіцяла «жорстко реагувати на правопорушення». 26 березня на мітингу проти корупції в Москві затримали понад тисячу людей.

12 червня в понад 210 містах Росії прихильники політика Олексія Навального збираються вийти на антикорупційні акції.

leave a comment: