Трамп оголосив про скасування торговельної угоди між США і Кубою

Президент США Дональд Трамп заявив про скасування торговельних домовленостей між США і Кубою, досягнутих його попередником Бараком Обамою.

Під час виступу у штаті Флорида Трамп оголосив про намір переглянути домовленості, щоби «зробити їх значно кращими і для народу Куби, і для США».

За словами президента США, він обмежує бізнес-транзакції між американськими компаніями і тими кубинськими підприємствами, що контролюються військовими.

Дональд Трамп, однак, зазначив, що посольство США у Кубі продовжить роботу. Також він не планує скасовувати повітряне і морське сполучення з цією країною.

Трамп заявив, що США не зніматимуть санкції із Куби, допоки у країні не звільнять усіх політв’язнів.

Барак Обама під час свого президентства виступав за зняття торговельного ембарго з Куби, мотивуючи це необхідністю покращити життя кубинців. У 2016 році Обама став першим – із 1928 року – президентом США, який відвідав Кубу.

Відносини США і Куби погіршилися після Кубинської революції, унаслідок якої у середині минулого століття до влади на цій острівній державі прийшов соціалістичний режим. У 1960 році США, що є найбільшим сусідом Куби, запровадили проти неї торговельне ембарго, у 1961 році – розірвали дипломатичні відносини.

У липні 2015 року країни відновили дипломатичні відносини, а 14 серпня того ж року держсекретар США Джон Керрі підняв прапор США над американським посольством у Гавані.

leave a comment: