Призов офіцерів запасу посприяє доукомплектації зокрема й бойових частин – представник Генштабу

Генеральний штаб Збройних сил України наразі планує одну хвилю призову офіцерів запасу у 2017 році, за рахунок якого очікується, зокрема, й доукомплектація бойових частин. Про це в ефірі програми Радіо Свобода «Деталі» сказав Марк Андрусяк – начальник управління кадрового забезпечення офіцерським складом Головного управління персоналу Генерального штабу Збройних сил України.

За словами Андрусяка, проходження офіцерами запасу служби у зоні бойових дій буде добровільним і після укладення відповідного контракту. «Офіцерів запасу призивають для того, щоби покрити певний некомплект у небойових військових частинах і за рахунок цього здійснити переміщення на первинні посади офіцерів за контрактом у бойові військові частини», – зазначив представник Генштабу.

Марк Андрусяк додав, що призов буде рівномірним по регіонах. За словами представника Генштабу, призов планують здійснити вже у червні.

«На сьогодні міністром оборони підписано наказ. Зараз цей наказ перебуває на державній реєстрації в Міністерстві юстиції. Я так прогнозую, що найближчим часом цей наказ буде зареєстровано і Генштаб планує вже протягом червня здійснити такий призов», – пояснив він.

Раніше речник Генштабу ЗСУ Владислав Селезньов сказав в ефірі Радіо Свобода, що у червні лави ЗСУ, як очікується, поповнять близько тисячі офіцерів запасу.

Міністр оборони Степан Полторак цього тижня підписав наказ про умови призову на строкову військову службу офіцерів запасу. Призивати планують осіб віком до 43 років, які пройшли повний курс військової підготовки за програмою підготовки офіцерів запасу, закінчили військові кафедри, мають вищу освіту не нижче ніж бакалавр і яким присвоєно первинне офіцерське звання. Служитимуть вони 18 місяців. 

leave a comment: