Нацполіція повідомила про початок роботи дорожньої поліції з понеділка

У Національній поліції повідомили, що з понеділка починаються перші чергування новостворюваної дорожньої поліції.

Як повідомив голова Нацполіції Сергій Князєв, відповідно до підписаного у п’ятницю наказу, 30 нарядів дорожньої поліції будуть забезпечувати порядок на 10 основних автомагістралях України.

За його словами, нова служба повністю замінить стару систему Державтоінспекції.

«Я думаю, з понеділка складова дорожньо-транспортних пригод на основних автомагістралях буде докорінно змінена», – сказав Князєв.

Раніше він уже наголошував, що дорожня поліція – це не повернення старого ДАІ, це буде абсолютно нова служба, яка підпорядковуватиметься керівникові патрульної поліції, повідомив Департамент комунікації Національної поліції України.

Як казав Князєв на початку тижня, планується у вересні вивести на дороги України першу частину дорожньої поліції у складі 800–900 осіб.

Із появою в містах України нової патрульної поліції вона взяла там на себе і функції контролю над дотриманням правил дорожнього руху в цих містах, а також на деяких міжміських автотрасах, але на інших автодорогах продовжує працювати стара Державна автоінспекція, яка має бути врешті ліквідована й повністю замінена новими поліційними службами.

leave a comment: