США випробують систему ПРО проти міжконтинентальної балістичної ракети

Військові США на наступному тижні вперше випробують систему протиракетної оборони проти міжконтинентальної балістичної ракети.

Пентагон 30 травня запустить балістичну ракету з Маршаллових островів, а потім – перехоплювач з бази ВПС Ванденберг в Каліфорнії. Таким чином, Пентагон зімітує запуск балістичної ракети Північною Кореєю у напрямку території США.

Для американського перехоплювача починаючи з 1999 успішними були 9 із 17 спроб запусків проти ракет меншої дальності, ніж міжконтинентальні.

Пхеньян в останні місяці здійснив випробування різних ракет, в тому числі, й балістичної, з дальністю дії до декількох сотень кілометрів. Останній пуск відбувся 21 травня.

Президент США Дональд Трамп назвав Північну Корею «великою проблемою» на закордонному порядку денному Сполучених Штатів.

САШ, Франція і Великобританія закликали Раду безпеки посилити і, можливо, збільшити санкції щодо Пхеньяна у відповідь на низку випробувань балістичних ракет.

Ядерна програма та балістичні випробування для КНДР заборонені Радою безпеки ООН, але країна продовжує випробування і розвиток своєї ядерної й ракетної програми.

leave a comment: