Рада безпеки ООН засудила напад у Кабулі

Рада безпеки ООН засудила напад у центрі столиці Афганістану Кабулі, внаслідок якого загинули щонайменше 90 людей, ще 400 були поранені.

На засіданні Рада безпеки назвала напад «жахливим і боягузливим» і закликала всі країни співпрацювати з урядом Афганістану для притягнення до відповідальності винних у цьому нападі.

Крім того, Рада безпеки вкотре заявила, що «тероризм у всіх його формах і проявах є однією з найсерйозніших загроз для міжнародного миру і безпеки».

31 травня під час ранкової години-пік у дипломатичному кварталі Кабула пролунав масштабний вибух. За даними влади, серед загиблих і поранених багато дітей і жінок.

Міністерство охорони здоров’я Афганістану попередило, що число загиблих може зрости: рятувальники продовжують розбирати завали, під якими можуть бути загиблі.

Жодне з угруповань наразі не взяло на себе відповідальності за напад. Схожі атаки в минулому здійснювали угруповання «Талібан» і «Ісламська держава».

За даними поліції Кабула, вибухівка була схована в автоцистерні, що вибухнула біля німецького посольства в районі Вазір Акбар Хан, де розташовані іноземні посольства і президентський палац.

Президент Афганістану Ашраф Гані назвав напад «воєнним злочином».

Атака сталася у час так званого щорічного «весняного наступу» талібів.

 

leave a comment: