На Донбасі 5 українських військових поранені за добу – штаб

П’ятеро військовослужбовців Збройних сил України отримали поранення у зоні бойових дій за минулу добу. Про це повідомляє штаб української воєнної операції на Донбасі. За його даними, підтримувані Росією бойовики на всіх оперативних напрямках здійснили 45 обстрілів позицій українських сил.

Як повідомляє штаб АТО, на донецькому напрямку бойовики з мінометів різних калібрів, танку, БМП, гранатометів та іншої зброї обстрілювали опорні пункти поблизу Авдіївки, Луганського, Верхньоторецького, шахти «Бутівка», Майорська, Кам’янки, населених пунктів Піски та Зайцеве.

«На приморському напрямку 120-міліметрові міномети, озброєння БМП та БТР, стрілецьку зброю ворог застосовував по позиціях поруч Широкиного», – зазначають у штабі, повідомляючи також про обстріли українських позицій поблизу Павлополя, Водяного, Красногорівки, Мар’їнки, Гнутового, Чермалика.

На луганському напрямку з мінометів, гранатометів, стрілецької зброї російсько-окупаційні війська обстрілювали українські позиції поблизу Кримського, Новозванівки, Новоолександрівки, Троїцького, Станиці Луганської.

«Аби пригасити вогневу активність ворога по позиціях захисників Авдіївки, сили АТО відкривали вогонь у відповідь з автоматичних гранатометів», – додають у штабі та зазначають, що ситуація в зоні бойових дій залишається напруженою, але контрольованою Збройними силами України.

В угрупованні «ЛНР» повідомили про 9 обстрілів за добу з боку українських військових із застосуванням артилерії, мінометів, гранатометів та іншої зброї. Донецькі сепаратисти на своїх ресурсах поки не повідомляють, як минула попередня доба на підконтрольних угрупованню «ДНР» територіях.

Наприкінці березня учасники Тристоронньої контактної групи домовилися про чергове перемир’я у зоні збройного конфлікту на сході України, воно мало почати діяти від 1 квітня. Проте обстріли не припинилися, а сторони конфлікту звинуватили в цьому одна одну.

leave a comment: