Комітет Палати представників США наполягає на свідченнях Флінна щодо зв’язків з Росією

Комітет у справах розвідки Палати представників США надалі наполягатиме, щоб екс-радник з національної безпеки Майкл Флінн дав свідчення у зв’язку із ймовірним втручанням Росії у президентські вибори в США після того, як він відмовився співпрацювати з комітетом, заявив 24 травня старший демократ в Комітеті Адам Шіфф.

«Ми будемо послідовно рухатися вперед. Нові запити покликані довести до максимуму наш шанс отримати потрібну інформацію», – сказав Шіфф журналістам у Вашингтоні.

Керівники розвідувального комітету Сенату США 23 травня заявили, що направили дві повістки Флінну після того, як він відмовився прийти в Конгрес з документами, що необхідні для розслідування втручання Росії у президентські вибори в США.

Флінн пропрацював в адміністрації Трампа менш ніж місяць – 24 дні, – перш ніж Трамп змусив його до відставки з посади радника з нацбезпеки в лютому через те, що він сказав неправду про свої контакти з послом Росії у США після обрання Трампа, але до його інавгурації.

Дональд Трамп уже багато разів заперечував висновки розвідувальних служб США, які вони раніше оформили у спільній заяві, про те, що Росія намагалася посилити його позиції під час виборів.

leave a comment: