В анексованому Криму суд продовжив арешт активісту Балуху до 4 вересня

В анексованому Криму підконтрольний Кремлю Роздольненський районний суд продовжив українському активісту Володимиру Балуху запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 4 вересня 2017 року. Про це повідомляє Кримська правозахисна група. Рішення суд ухвалив 23 травня.

«Захист активіста звернув увагу суду на процесуальне порушення – суд сам виступив з клопотанням про продовження запобіжного заходу. Від прокурора таких вимог не надходило. У той же час, за словами адвокатів, обвинувачення не надало жодних доказів, що вказують на необхідність утримування Володимира Балуха під вартою», – йдеться в повідомленні.

За словами правозахисників, адвокати Балуха підкреслили, що злочин, в якому його звинувачують, відноситься до категорії середньої тяжкості, а це означає, що перебування в неволі більш ніж півроку можливе лише у виняткових ситуаціях.

Співробітники російської ФСБ затримали Балуха вранці 8 грудня 2016 року. За повідомленням його дружини, співробітники російської ФСБ з’явилися з обшуками в село Серебрянка Роздольненського району Криму. Обшуки проводилися упродовж чотирьох годин у будинках Балуха і його матері. Співробітники ФСБ заявили, що на горищі будинку, де живе Володимир Балух, виявлені 90 патронів і кілька тротилових шашок.

Підконтрольна Кремлю влада Криму вимагала від Володимира Балуха зняти встановлену 29 листопада на стіні власного будинку табличку «Вулиця Героїв Небесної сотні, 18».

За словами Балуха, він пов’язує справу зі своєю проукраїнською позицією, яку він висловлював відкрито – на території його будинку на флагштоку весь цей час майорів державний прапор України.

leave a comment: