В анексованому Криму завершили слідство щодо активіста Аділова – адвокат

В анексованому Криму в управлінні Слідчого комітету Київського району Сімферополя завершені слідчі дії щодо активіста Біляла Аділова, його звинувачують у застосуванні насильства або погрози щодо представника влади. Про це в коментарі проекту Радіо Свобода, сайту Крим.Реалії розповів адвокат Едем Семедляєв.

«Слідчі дії щодо Аділова закінчені і, відповідно до 217 статті Кримінально-процесуального кодексу, нас ознайомили з матеріалами кримінальної справи. Вона складається з двох томів, де є свідчення потерпілих, свідків, дві експертизи та інші протоколи слідчих дій», – розповів адвокат.

Далі, згідно з процедурою, слідчий повинен підготувати обвинувальний висновок і направити його в прокуратуру, а потім матеріали, за погодженням з прокуратурою, будуть спрямовані в суд, пояснив Семедляев.

29 березень біля будівлі підконтрольного Кремлю Верховного суду Крим невідомі в масках викрали Біляла Аділова. Свідку, який почав знімати те, що відбувається, вибили з рук телефону, Аділова затягнули в мікроавтобус і відвезли. Як пізніше стало відомо, затриманого доставили в російське управління Слідкому Криму.

Пізніше підконтрольний Кремлю Київський районний суд Сімферополя вирішив відпустити активіста Біляла Аділова, клопотання слідчого про обрання запобіжного заходу у вигляді арешту було відхилено. На даний момент Білял Адилов перебуває під підпискою про невиїзд.

Після російської анексії в Криму почастішали масові обшуки у незалежних журналістів, громадських активістів, активістів кримськотатарського національного руху, членів Меджлісу кримськотатарського народу, а також кримських мусульман, підозрюваних у зв’язках із забороненою в Росії організацією «Хізб ут-Тахрір».

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року почала тимчасової окупації Криму і Севастополя Росії. Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу ввели низку економічних санкцій. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».

leave a comment: