Чотири країни приєдналися до санкцій ЄС через загрозу територіальній цілісності України

Чотири країни – Україна, Чорногорія, Албанія і Норвегія – приєдналися до санкцій Ради ЄС, запроваджені 13 березня, через загрозу територіальній цілісності України. Про це йдеться у заяві на сайті Ради ЄС.

«Рішенням Ради продовжуються існуючі обмежувальні заходи до 15 вересня 2017 року. Цими заходами є заморожування активів і заборона на поїздки щодо осіб та організацій, відповідальних за дії, що підривають або загрожують територіальній цілісності, суверенітету і незалежності України. Країни-кандидати Чорногорія і Албанія, а також країна, що входить до Європейського економічного простору Норвегія, також Україна приєднуються до цього рішення Ради», – йдеться в повідомленні.

У заяві також йдеться, що країни, які приєдналися до санкцій, повинні зробити так, аби їхня національна політика відповідала рішенням Ради ЄС щодо санкцій. 

13 березня Рада Європейського союзу продовжила ще на півроку обмежувальні заходи, впроваджені Євросоюзом через порушення або загрозу територіальній цілісності, суверенітету та незалежності України. Вони діятимуть до 15 вересня 2017 року. Ці санкції включають заморожування активів і заборону на в’їзд до ЄС 150 особам і 37 організаціям.

Ці обмежувальні заходи були впроваджені у березні 2014 року і востаннє продовжені у вересні 2016 року, як реакція Європейського Союзу на кризу в Україні. Вони включають з одного боку, економічні санкції, спрямовані на конкретні сектори російської економіки, чинні до 31 липня 2017 року. З іншого боку, це обмежувальні заходи у відповідь на незаконну анексію Криму і Севастополя, чинні до 23 червня 2017 року.

 

leave a comment: