Через вибух у Кабулі щонайменше 40 загиблих і понад 300 поранених

У результаті потужного вибуху в столиці Кабулі сьогодні вранці щонайменше 40 людей загинули і 320 були поранені, повідомляють афганські чиновники.

Вибух від підірваного автомобіля прогримів у годину-пік в районі, неподалік президентського палацу та іноземних посольств у Кабулі.

«Це була бомба поруч з посольством Німеччини, але неподалік є ще кілька важливих об’єктів та офісів», – повідомили в афганській поліції.

Поза тим, цей район Кабула вважається найбезпечнішим, бо тут ретельно охороняються іноземні посольства та інші урядові об’єкти, як поліцією, так і силами національної безпеки.

Повідомляється, що вибух був настільки сильним, що понад 30 автомобілів були або знищені, або пошкоджені.

Вибуховою хвилею також повибивало вікна і двері у будівлях за сотні метрів, а стовп густого чорного диму огорнув центр міста.

Відповідальності за атаку ніхто на себе не взяв. Атака сталася у час так званого щорічного «весняного наступу» талібів.

Угруповання «Ісламська держава» взяло на себе відповідальність за кілька недавніх вибухів в афганській столиці, зокрема за потужний вибух проти конвою НАТО, в результаті якого 3 травня загинули щонайменше 8 людей і були поранені 28.

За перші три місяці року в Кабулі фіксується найбільша кількість жертв через численні напади в місті, причому найбільше потерпають цивільні громадяни.

leave a comment: