Трамп засудив антимусульманський напад у Портленді

Президент США Дональд Трамп 29 травня засудив напади в Портленді, в штаті Орегон, внаслідок якого загинули двоє чоловіків, які, за повідомленнями, вступилися за двох жінок, що виглядали як мусульманки.

«Жорстокі напади в Портленді в п’ятницю є неприйнятними. Жертви протистояли ненависті і нетерпимості, і наші молитви з ними», – йдеться в твіті, поширеному в Twitter із офіційною облікового запису президента США, а не з особистого акаунта Трампа.

Твіт був оприлюднений після того, як Трамп прибув, щоб виступити з промовою на Національному Арлінгтонському кладовищі у Вірджинії в День пам’яті, що відзначається в США 29 травня.

26 травня троє чоловіків зазнали нападу після того, як спробували зупинити підозрюваного, Джеремі Джозефа Крістіана, що ображав жінок, одна з яких була одягнена в хіджаб. За повідомленнями, Крістіана затримали 26 травня і обвинуватили у двох вбивствах і поранені третього чоловіка.

Рада американсько-ісламських відносин повідомила, що з 2015 по 2016 рік кількість антимусульманських інцидентів зросла на 50%. Представники ради закликали президента США Дональда Трампа «особисто висловитися проти зростання ісламофобії та інших форм фанатизму».

leave a comment: