Сенат США схвалив бюджет до кінця фінансового 2017 року

Сенат США схвалив законопроект про бюджет обсягом у 1,1 трильйона доларів, який дозволить уряду функціонувати до 30 вересня і уникнути часткового закриття федеральних відомств.

Тепер цей документ мають схвалити Конгрес і президент.

І республіканці, і демократи розглядають його як свою перемогу. Однак з документа виключені деякі положення, які президент США Дональд Трамп вважає своїми головними пріоритетами.

Законопроект збільшує військові витрати на 19,9 мільярда доларів, порівняно з 2016 фінансовим роком, що менше, ніж пропонував Трамп. Головний запит президента про виділення фінансування на будівництво стіни на кордоні з Мексикою не був включений у законопроект.

Після того, як республіканці у Конгресі відмовилися фінансувати будівництво прикордонної стіни з Мексикою і скоротити витрати на охорону навколишнього середовища, Дональд Трамп різко розкритикував це рішення і заявив, що уряд, можливо, не повинен зовсім фінансуватися.

Досягнена двопартійна бюджетна домовленість означає, що робота уряду США після остаточного затвердження бюджету буде профінансована до кінця вересня.

Попередні закриття уряду США, викликані відсутністю вчасного схвалення бюджету, коштували американській економіці десятків мільярдів доларів, федеральні служби переривали роботу, а тисячі співробітників тимчасово звільняли. Востаннє таке закриття відбулося у 2013 році і тривало 17 днів.

leave a comment: