Представники «Руху нових сил» вимагають від Мін’юсту матеріалів щодо реєстрації партії імені Саакашвілі

Представники політичної партії колишнього голови Одеської облдержадміністрації Міхеїла Саакашвілі «Рух нових сил» просять Міністерство юстиції надати документи, які підтверджують реєстрацію політичної партії «Блок Міхеїла Саакашвілі».

«Ми очікуємо сьогодні від (міністра юстиції) Павла Петренка всі документи, які він повинен надати, а саме документи, які підтверджують нотаріально завірений дозвіл на використання ім’я Міхеїла Саакашвілі у фейковому «Блоці Міхеїла Саакашвілі», – депутат Верховної Ради Юрій Дерев’янко на мітингу біля будівлі Мін’юсту в Києві. 

Депутат також заявив, що від міністерства очікують скасування реєстрації цієї партії.

Сьогодні біля будівлі Міністерства юстиції в Києві проводився мітинг з вимогою зареєструвати перейменування політичної партії колишнього голови Одеської обласної державної адміністрації Міхеїла Саакашвілі «Рух нових сил».

Як повідомив згодом міністр юстиції Павло Петренко, на сьогодні в міністерство не подавалися документи щодо перейменування партії. 

«Жодних документів з назвою партії Саакашвілі «Рух нових сил» щодо зміни назви чи статуту в Мін’юсті немає», – сказав він.

Петренко також заявив, що група громадян, серед яких був однофамілець Саакашвілі, звернулася до Міністерства юстиції з проханням зареєструвати «Блок Міхеїла Саакашвілі», тоді відомство відмовило у реєстрації, після цього у суді оскаржували цю відмову. 

У квітні політична партія «Воля» об’єдналася з «Рухом нових сил» Саакашвілі.

 

leave a comment: