ОБСЄ своєю присутністю в Україні сприяє припиненню російської агресії – Клімкін

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін високо оцінив зусилля ОБСЄ, спрямовані на стабілізацію ситуації на Донбасі, повідомляє прес-служба МЗС України.

«ОБСЄ є єдиною інституцією, яка своєю присутністю в Україні сприяє припиненню російської агресії», – сказав міністр під час зустрічі 29 травня з делегацію постійних представників держав-учасниць ОБСЄ у Відні, які прибули в Україну для ознайомлення зі станом врегулювання конфлікту на сході України.

Клімкін наголосив на важливості забезпечення безперешкодного доступу спостерігачів ОБСЄ до всієї неконтрольованої урядом України території Донбасу, зокрема до ділянки українсько-російського державного кордону з тим, щоб запобігти постачанню з Росії через кордон на територію України військової техніки, боєприпасів і бойовиків.

28-31 травня в Україні перебуває делегація 27 постійних представників держав-учасниць ОБСЄ у Відні.

На сході України працює майже 600 спостерігачів із 44 держав-учасниць ОБСЄ.

23 квітня у районі села Пришиб на контрольованій угрупованням «ЛНР» частині Луганщини підірвався автомобіль СММ ОБСЄ. Загинув американський медпрацівник, госпіталізовані двоє членів патруля місії – громадяни Німеччини та Чехії.

leave a comment: